Jokainen on varmasti elämänsä varrella tullut loukanneeksi läheisiään tavalla tai toisella. Erimielisyydet ja riidatkin ovat osa ihmisten välistä elämää – silloin, kun ne pystytään käsittelemään jokaisen osapuolen mielestä reilulla tavalla.
Omaan käytökseen on syytä hakea muutosta, kun:
- Huomaa käyttäytyvänsä läheistään kohtaan tavalla, joka kaduttaa tai vaivaa jälkeenpäin
- Tuntuu, että pinna palaa herkästi erimielisyystilanteissa
- On käynyt käsiksi läheiseen
- Oma käytös on kontrolloivaa eli on kova tarve, että asiat tehdään oman tahdon mukaan
- Huomaa, että oma käytös vaikuttaa negatiivisesti läheiseen.
- Läheinen tai muu tärkeä ihminen kertoo olevansa huolissaan käytöksestäsi
Käytöksen muuttaminen on vaikeaa ilman ulkopuolista apua. Omaa käytöstään ei tule perustella sillä, miten toiset käyttäytyvät itseä kohtaan. Toisin sanoen olemme AINA itse vastuussa omista teoistamme ja puheistamme.
Ei siis pidä vaatia toisia muuttumaan, jotta voisi itse muuttaa käytöstään. On havaittu, että väkivallan käytöllä on taipumus pahentua ja lisääntyä ajan kanssa. Kannattaa siis toimia – mitä ennemmin, sen parempi. Toisaalta tämä hetkikään ei ole liian myöhäistä!
On havaittu, että väkivallan käytöllä on taipumus pahentua ja lisääntyä ajan kanssa. Kannattaa siis toimia – mitä ennemmin, sen parempi. Toisaalta tämä hetkikään ei ole liian myöhäistä!
Nollalinja - apua väkivaltaan
Nollalinja on ilmainen auttava puhelin, jonne voit soittaa mihin kellonaikaan tahansa, vuoden jokaisena päivänä. Nollalinjan puhelinnumero on 080 005 005. Sinun ei tarvitse kertoa puhelimessa nimeäsi. Päivystäjä ei myöskään näe puhelinnumeroasi puhelun aikana eikä sen jälkeen. Puhelusta ei jää jälkeä puhelinlaskuusi.
Auttavan puhelimen lisäksi voit keskustella väkivaltatyön ammattilaisen kanssa myös Nollalinjan chat-palvelussa. Chat on auki ma-ke klo 9-15 ja to-pe klo 14-20.
Suvantopaikka
Tarjoaa keskusteluapua omasta käytöksestään huolestuneille Pirkanmaan alueella asuville ikäihmisille. Muutkin täysi-ikäiset, joiden huolestuttava käytös/ väkivallan käyttö kohdistuu ikääntyneisiin läheisiin, ovat tervetulleita.
Voit kysyä apua tai neuvoa puhelimitse (ma-pe klo 8-16, päivystysaika ma-pe 10-11), tai lähettää sähköpostia yhteydenotto@suvantopaikka.fi. Voimme pohtia yhdessä, millaista tukea tarvitset. Autamme puhelimitse, järjestämme tapaamisia Tampereen toimipisteessämme tai voimme mahdollisuuksien mukaan jalkautua omaan kotikuntaasi, mikäli Tampereelle pääsy on sinulle hankalaa.
Avun hakeminen on rohkea ja vastuullinen päätös!