Suvantopaikka tekee aktiivista yhteistyötä Pirkanmaan alueen ammattilaisten kanssa
Tavoitteenamme on, että yhteistyön kautta
- Apua tarvitsevat saisivat mahdollisimman laadukasta tukea tilanteeseensa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa
- Ikäihmisiä työssään kohtaavilla ammattilaisilla olisi tietoa, osaamista ja työkaluja ikäerityisen lähisuhdeväkivallan tunnistamiseen, puheeksi ottamiseen ja avun tarjoamiseen
- Mahdollisimman monella alueen ikäihmisellä olisi tietoa lähisuhdeväkivaltailmiöstä sekä tukipalveluista
Suvantopaikka toimii sekä väkivaltatyön että vanhustyön rajapinnoilla; tavoitteenamme on tiivistää näiden työmuotojen välistä vuoropuhelua, asiantuntemuksen jakamista ja käytännön yhteistyötä.
Verkostoyhteistyöajattelu asiakastyössä
Verkostoyhteistyöajattelu näkyy myös asiakastyössämme: selvitämme asiakkaan kanssa muut tahot, jotka joko ovat jo mukana asiakkaan elämässä tai jotka olisivat tärkeitä asiakkaalle hänen elämäntilanteessaan. Pidämme asiakasprosessin aikana yhteyttä asiakkaan kanssa yhdessä sopien muihin ammattilaisiin, jotta tieto asiakkaan tilanteesta siirtyy tarkoituksenmukaisella tavalla ja jotta muissa palveluissa voidaan huomioida asiakkaan ajantasainen turvallisuustilanne ja muut väkivaltatyöskentelyn näkökulmasta oleelliset seikat.
Osallistumme mahdollisuuksien mukaan tapaamisiin, joissa pohditaan asiakkaalle sopivia tukipalveluja, esimerkiksi vanhussosiaalityön koolle kutsumiin verkostotapaamisiin sekä vakavan parisuhdeväkivallan tilanteita käsitteleviin MARAK-kokouksiin.
Teemme käytännön yhteistyötä järjestämällä lähisuhdeväkivaltaan liittyviä ammattilaisille ja opiskelijoille suunnattuja työpajoja, koulutuksia ja toiminnan esittelyjä sekä kansalaisille suunnattuja tilaisuuksia, kuten Turvakahveja.